Hei opettajat ja rehtorit KiVa-kouluissa!

Kesän aikana KiVa Koulu -nettisivusto on muuttunut. Näistä muutoksia ja muista opettajille oleellisista asioista kerrotaan tällä sivulla.

Tämän julkisen nettisivuston lisäksi uutta on KiVa-INTRA, jossa on ohjelman materiaalit. Jos olet toiminut opettajana KiVa-koulussasi, pääset kirjautumaan KiVa-materiaaleihin tutuilla koulusi tunnuksilla. KiVa-tiimin jäsenenä löydät myös materiaalit KiVa-tiimille. Uuteen intraan (suljetuille sivuille) pääset kirjautumaan painikkeesta pääsivun oikeassa yläreunassa.

Jos olet toiminut koulusi rehtorina tai KiVa-yhteyshenkilönä, sait 13.8. sähköpostiviestin, jossa sinut kutsuttiin käyttäjäksi uuteen intraan (suljetuille sivuille). Saithan viestin sähköpostiisi? Viesti sisältää linkin käyttäjätilisi aktivoimiseksi ja salasanan luomiseksi. Joskus tällainen viesti ohjautuu suoraan roskaposteihin, joten jos et saanut viestiä, kannattaa tarkistaa roskapostilaatikko. Jos et ole varma onko sinulla jo käyttäjätunnus, voit tarkistaa asian syöttämällä sähköpostiosoitteesi kirjautumissivun Forgot your password -kentään. Järjestelmä ilmoittaa onko sähköpostiosoitteellasi jo käyttäjätili ja jos on, saat salasananluomislinkin sähköpostiosoitteeseesi. Mikäli järjestelmä ei tunnista sähköpostiosoitettasi ja toimit koulusi KiVa-yhteyshenkilönä tai rehtorina, voit olla yhteydessä joko koulusi rehtoriin/KiVa-yhteyshenkilöön ja pyytää tätä luomaan sinulle käyttäjätili tai ottaa yhteyttä KiVa-toimistoon.

Ohjeita opettajatason käyttäjille:

KOULUN TIEDOISTA pääset tarkastelemaan koulua koskevia perustietoja. Jos havaitset virheitä oman koulusi tiedoissa, ilmoitathan rehtorille tai KiVa-yhteyshenkilölle koulussasi asiasta, jotta se tulee korjatuksi. Näet sivulta myös henkilöt, jotka ovat nimettyinä koulussasi näihin tehtäviin.

MATERIAALIT-painike avaa käyttöösi näkymän, josta pääset oppituntimateriaaleihin. Myös KiVa-tiimille suunnattu materiaali löytyy sivulta. Päädyt etsimääsi materiaaliin, kun:

• valitsen ensin kielen, josta haet materiaalia
  • toinen valintalaatikko ohja sinua valitsemaan KiVa-materiaali, valitse se
  • kolmas suodatin auttaa löytämään sen vuosiluokan, jolle materiaalia tarvitset. Voit myös halutessasi suodattaa näkyviin vain videot tai KiVa-tiimin toimintaan liittyvät materiaalit. Voit myös tehdä useampia valintoja.
  • viimeisen hakulaatikon avulla voit vielä valita minkä yksittäisen oppitunnin tai teeman materiaalit halut nähdä (edellyttää vuosiluokan valitsemista edellisessä kohdassa)
  • käytettävänäsi on myös hakutoiminto

TIEDOTTEET-välilehdelle lisäämme tiedotteita, joista sinulle voi olla apua ohjelman toteuttamisessa koulussasi.

TIETOA PELEISTÄ sisältää opettajalle tärkeitä peleihin liittyvää tietoa. Peleistä kerrotaan myös JULKISELLA kivakoulu.fi-sivustolla (josta oppilaat kirjautuvat pelaamaan).

OHJEITA-välilehti on ohjeille. Jos sinulla on toiveita ohjeista tälle sivulle, kerro toimistoon – kiitos!