Hei opettajat ja rehtorit KiVa-kouluissa!

KiVa Koulu -nettisivusto on muuttunut kesän 2020 aikana. Muutoksia ja muista opettajille oleellisista asioista kerrotaan tällä sivulla.

Tämän julkisen nettisivuston lisäksi uutta on KiVa-INTRA, jossa on ohjelman materiaalit. Jos olet toiminut opettajana KiVa-koulussasi, pääset kirjautumaan KiVa-materiaaleihin tutuilla koulusi tunnuksilla. KiVa-tiimin jäsenenä löydät myös materiaalit KiVa-tiimille. Uuteen intraan (suljetuille sivuille) pääset kirjautumaan painikkeesta pääsivun oikeassa yläreunassa.

KiVa-intraan luotiin uusi käyttäjätaso, koordinaattoritaso. Se on tarkoitettu rehtorille ja KiVa-ohjelmaa koulussa koordinoivalle opettajalle tai rehtorille. On tärkeää, että koulussa on ainakin yksi henkilö, joka kirjautuu KiVa-intraan koordinaattoritason tunnuksilla. Varmistathan, että omassa koulussasi asia on kunnossa!

Ohjeita opettajille:

Kirjautumiseen tarvitset koulutunnuksen ja opettajan salasanan.

KOULUN TIEDOISTA pääset tarkastelemaan koulua koskevia perustietoja. Jos havaitset virheitä oman koulusi tiedoissa, ilmoitathan rehtorille tai KiVa-yhteyshenkilölle koulussasi asiasta, jotta se tulee korjatuksi. Näet sivulta myös henkilöt, jotka ovat nimettyinä koulussasi näihin tehtäviin.

MATERIAALIT-painike avaa käyttöösi näkymän, josta pääset oppituntimateriaaleihin. Myös KiVa-tiimille suunnattu materiaali löytyy sivulta. Päädyt etsimääsi materiaaliin, kun:

• valitset ensin kielen, josta haet materiaalia
  • toinen valintalaatikko ohjaa sinua valitsemaan KiVa-materiaalin, valitse se
  • kolmas suodatin auttaa löytämään sen vuosiluokan, jolle materiaalia tarvitset. Voit myös halutessasi suodattaa näkyviin vain videot tai KiVa-tiimin toimintaan liittyvät materiaalit. Voit myös tehdä useampia valintoja.
  • viimeisen hakulaatikon avulla voit lisäksi valita, minkä yksittäisen oppitunnin tai teeman materiaalit haluat nähdä (edellyttää vuosiluokan valitsemista edellisessä kohdassa)
  • käytettävänäsi on myös hakutoiminto

TIEDOTTEET-välilehdellä on tiedotteita, joista sinulle voi olla apua ohjelman toteuttamisessa koulussasi.

TIETOA PELEISTÄ sisältää opettajalle tärkeitä peleihin liittyviä tietoja. Peleistä kerrotaan myös JULKISELLA kivakoulu.fi-sivustolla (josta oppilaat kirjautuvat pelaamaan).