KiVa Koulu » Kirjallisuutta kiusaamisesta

Kirjallisuutta kiusaamisesta

KiVa Koulu® -materiaali sisältää runsaasti viimeaikaista tietoa kiusaamisesta. Materiaalia (Opettajan oppaat, Vanhempien opas) voi tilata maksua vastaan KiVaShopin kautta.

llä sivulla on esillä sekä fiktiivistä kirjallisuutta että tietokirjallisuutta kiusaamisesta.

Fiktiivistä kirjallisuutta koulukiusaamisesta ( ei myytävänä KiVa Koulussa):

Aho, H. (2015) Arvet. Romaani kiusatuista. Kustantamo Reuna.

Lauanne, R. (2016) Vova. Romaanimuotoinen, sopii hyvin opettajalle luettavaksi 1. luokan oppilaille. Kustantanut Nordbooks.

Kotimaista ja kansainvälistä tietokirjallisuutta koulukiusaamisesta (ei myytävänä KiVa Koulussa):

Hamarus, P. (2012) Haukku haavan tekee. Puututaan yhdessä kiusaamiseen. PS-kustannus.

Hamarus, P. (2008) Koulukiusaaminen. Huomaa, puutu, ehkäise. Helsinki: Kirjapaja.

Hamarus, P. (1998) Älä kiusaa minua! Miten tunnistan ja estän koulukiusaamisen. Länsi-Suomen lääninhallituksen julkaisusarja nro 10.

Kaukiainen, A. (2002) Onko aggressio ja kiusaaminen aina sosiaalisen kompetenssin puutetta? Psykologia, 37, 2, 115-123.

Olweus, D. (1992) Kiusaaminen koulussa. Otava.

Roland, E. (1983) Kiusanteosta toveruuteen. Kouluväkivallan torjuntatapoja. Otava.

Salmivalli, C. (1998) Koulukiusaaminen ryhmäilmiönä. Gaudeamus.

Salmivalli, C. (2003) Koulukiusaamiseen puuttuminen - kohti tehokkaita toimintamalleja. Opetus 2000 -sarja. PS-kustannus.

Salmivalli, C. (2005) Kaverien kanssa. Vertaissuhteet ja sosiaalinen kehitys. Opetus 2000 -sarja. PS-kustannus.

Juvonen, J. & Graham, S. (2001) Peer harassment in school. The plight of the vulnerable and victimized. New York: Guilford Press.

Sanders & Phye (2004) Bullying. Implications for the classroom. Elsevier Academic Press.

Sharp, S. & Smith, P. (1994) Tackling bullying in your school. A practical handbook for teachers. London: Routledge.

Shimerson, S., Swearer, S. & Espelage, D. (2009) International Handbook of School Bullying. Mahwah, NJ: Lawrence Erlbaum.

Smith, P. & Sharp, S. (1994) School bullying. Insights and perspektives. London: Routledge.