KiVa Skola - Det gör vi tillsammans!

Meddelanden » Till kännedom för skolorna: Utmaningstävling anknuten till förhindrandet av mobbning i sociala medier

Till kännedom för skolorna: Utmaningstävling anknuten till förhindrandet av mobbning i sociala medier

13.10.2017

KiVa Skola förmedlar på Tekes och Owal Groups vägnar ett meddelande om en utmaningstävling.

Hej,

Tekes har utlyst en tävling ”Reboot School” för att upptäcka nya digitala lösningar för olika utbildningsnivåer. Dessa lösningar genomförs i samarbete med företag, skolor och läroanstalter. Målet är att tillsammans utveckla nya projektidéer relaterade, t. ex., till skolavbrytningar och mobbning.

Tekes finansierar projektidéerna, och det uppstår därför inga kostnader för skolor och läroanstalter i utvecklingsfasen. Utvecklingsarbetet kommer att ta lite arbetstid, men det erbjuder också en fin möjlighet att komma in i hackathon arbetsmetoden. Det är också möjligt att delta med relativt små arbetsinsatser. Arbetsspråket är finska.

I höst startar ett projekt för grundskolor där man söker lösningar för att förhindra mobbning som tar plats i sociala medier. Vi vill hjärtligt välkomna er att delta i projektet. Om ni är intresserade av att delta eller vill höra mera om projektet, ber vi er att kontakta oss. Kontaktpersonen är Salla Rausmaa, Turn on JavaScript!, 050 5500 436. Tekes arrangerar och finansierar projektet, och Owal Group Oy tar hand om projektets operativa saker och organisering.

 

Med vänliga hälsingar,

Tekes