KiVa Skola - Det gör vi tillsammans!

Meddelanden » Mycket nytt i KiVa Skola i januari

Mycket nytt i KiVa Skola i januari

24.01.2019

Hej!

Jag är Hanna Evesti, ny projektsakkunnig vid KiVa Skola. Mitt uppdrag är att ta hand om alla skolor som använder sig av programmet och svara på era frågor och önskemål angående KiVa Skola enligt bästa förmåga. Jag har redan fått idéer om KiVa Skola och hur programmet kunde utvecklas av bekanta lärare, men jag hoppas på att få höra fler från er! Vad har fungerat bra i er skola? Skicka dina idéer till oss per e-post Turn on JavaScript! – vi delar framöver dessa goda idéer på KiVa Skolas slutna webbsidor.

Fredag 25.1 och lördag 26.1 kan du träffa oss från KiVa-kontoret på Educa 2019 -mässan i Helsingfors. Vår avdelning är 6G90. På mässan presenterar vi nya KiVAppi samt lärarhandböckerna som förnyades i fjol. KiVAppi är en applikation, som skolans KiVa-team kan ta i bruk för att reda ut mobbningssituationer. Applikationen kan användas parallellt med pappersblanketterna eller ersätta pappren helt och hållet. KiVAppi kan laddas ner via App Store/Google Play från och med februari. Kom till vår avdelning och prata med våra utbildare. Du kan samtidigt lämna idéer i responslådan.

KiVa Skola rekryterar! Vi söker en projektanställd informationsansvarig till teamet för KiVa Skola- och Studiekompis-programmen. Anställningen är en visstidsanställning för tiden 1.2.2019–31.12.2020. Personen vi söker har utmärkta kunskaper i både svenska och finska, såväl muntligt som skriftligt. Du kommunicerar ledigt, även via sociala medier, och är motiverad av att främja barns och ungas välmående. Beredskap att delta i utvecklings- och utbildningsuppdrag ses som en merit, men är inte nödvändig. Läs mer: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/tule-meille-toihin/avoimet-tehtavat

Till sist vill jag låna ett stycke ur president Sauli Niinistös nyårstal:

”Vi måste komma ihåg för vem och varför vi skriver vår stora berättelse. Vi gör det för våra barn. Vi uppfostrar dem med våra ord och vårt exempel. Och med våra gärningar formar vi den värld vi ger dem i arv. Den utsikt som öppnas för den följande generationen avgör om en människa stannar eller drar vidare, gör ett försök eller ger upp eller – som vi har sett – revolterar.”

Barnen och ungdomarna är orsaken till att vi alla jobbar med det vi gör. Låt oss hålla det i minnet – varje dag.