KiVa Koulu - Tehdään se yhdessä!

KiVa Koulu - Tehdään se yhdessä!

Tiedotteet » Lisätietoa koulutukseen HAASTAVIIN KIUSAAMISTAPAUKSIIN PUUTTUMINEN JA KIUSAAMISEN OSAPUOLTEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN
Uutiset

Lisätietoa koulutukseen HAASTAVIIN KIUSAAMISTAPAUKSIIN PUUTTUMINEN JA KIUSAAMISEN OSAPUOLTEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN

31.08.2018

Haastaviin kiusaamistapauksiin puuttuminen ja kiusaamisen osapuolten hyvinvoinnin edistäminen

Prosessikoulutus peruskouluille

Koulutuksessa paneudutaan kiusaamiseen puuttumisen haasteisiin ja kroonistuneeseen tai muulla tavoin haastavaan kiusaamiseen, sekä pohditaan keinoja puuttumisen tehostamiseksi. Koulutuksessa esitellään millaisin käytäntein kouluissa on onnistuttu puuttumaan kiusaamiseen tehokkaasti sekä käydään läpi haastavia kiusaamistapauksia hyödyntäen osallistujien ja KiVa Koulun tapausesimerkkejä.

Neljä rinnakkaista vuoden kestävää prosessikoulutusta toteutetaan eri paikkakunnilla (Helsinki, Kuopio, Oulu ja Turku). Kuhunkin prosessikoulutukseen sisältyy ennakkotehtävä, kaksi lähikoulutuspäivää sekä verkkotehtäviä. Lähikoulutuspäivät koostuvat aamupäivän asiantuntijaluennoista sekä iltapäivän toiminnallisesta ryhmätyöskentelystä. Prosessikoulutus on suunnattu erityisesti perusopetuksen henkilöille, jotka ovat vastuuhenkilöitä kiusaamistilanteiden selvittämisessä. Jokaiseen prosessikoulutukseen otetaan mukaan 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutukseen osallistuvista kouluista toivotaan osallistuvan 2-5 hengen työryhmä. Prosessikoulutus on mahdollista suorittaa myös kokonaan verkkokoulutuksena, jolloin lähipäiviä ei ole. Opetushallitus tukee koulutuksen järjestämistä ja koulutus on osallistujille maksuton. Matka-, majoitus-, ateria- ja sijaiskulut ovat osallistujien omalla vastuulla.

1. lähikoulutuspäivä; työskentelyä klo 10-16 (aamukahvi klo 9.30 alkaen)

Turku 9.11.2018 Turun yliopisto
Helsinki 16.11.2018 Haaga Helia
Oulu 20.11.2018 Hotelli-ravintola Lasaretti
Kuopio 29.11.2018 Kuopion yliopisto

Prosessikoulutukseen ilmoittaudutaan 10.-30.9.2018 välisenä aikana. Ilmoittautuminen avautuu 10.9. klo 07.00.

Ilmoittautumislinkki on

https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=5121

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tiedustelut: Anna Eskola, Turn on JavaScript! p. 050 354 7603