Tiedotteet » Kulosaaren yhteiskoulusta haastekilpailun voittaja

Kulosaaren yhteiskoulusta haastekilpailun voittaja

18.11.2015

Suomen eturivin artistit Elastinen ja Robin haastoivat viime elokuussa KiVa-koulujen oppilaat osallistumaan kiusaamisen vastaiseen kampanjaan. Oppilaiden tehtävänä oli kertoa, miten he ovat edistäneet kiusaamisen vastaisen kulttuurin syntymistä omassa koulussaan tai miten he aikovat tehdä sen.

Haaste sai valtavan suosion. Kampanja yllätti meidät kaikki; peräti 468  KiVa-koulua lähti mukaan. Voittajaksi valikoitui Kulosaaren yhteiskoulu Helsingistä. Onnittelut! Lopullisen valinnan voittajasta tekivät artistit. ”Tämä on yksi siisteimmistä kamppiksista, joka ollaan tehty”, Elastinen kertoi YleX-radiokanavan Jälki-istunnon haastattelussa pian valinnan jälkeen. Elastisen ja Robinin mukaan tyttöjen tekemässä videossa pisti silmään sen suunnaton positiivisuus.

Hienoja vastauksia haasteeseen saapui koko Suomesta ja kaukaisin osallistuja oli suomalaiskoulu Espanjassa. Vain yksi koulu voitti artistivierailun, mutta kolmelle muulle koululle on luvassa vielä palkinto. Ahmon koulu Siilinjärveltä, Haapaniemen koulu Viitasaarelta ja Mäntykankaan koulu Kokkolasta tulevat saamaan artistien videotervehdyksen sekä KiVa Koulu -diplomin. Onnea!

Kunniamaininta ja KiVa Koulu -diplomi myönnetään lisäksi 23 koululle, joiden nimet löytyvät tästä.

KiVa Koulu kiittää kaikkia KiVa-koulujen oppilaita koskettavista ja innostavista vastauksista. Toivottavasti haasteeseen vastaaminen antoi teille lisää kipinää kiusaamisen vastustamisessa! Kiitos myös koulujen aikuisille. On hienoa, että annoitte oppilaille aikaa ja mahdollisuuden osallistua Elastisen ja Robinin haasteeseen.