Tiedotteet » Koulukiusaaminen vähentyi Hollannissa yli 50 % KiVa-kokeiluvuoden aikana!

Koulukiusaaminen vähentyi Hollannissa yli 50 % KiVa-kokeiluvuoden aikana!

15.10.2013

Hollannissa kokeiltiin KiVa Koulu -ohjelman tehokkuutta viime lukuvuoden 2012-2013 aikana. Kokeiluun osallistui yli 10 000 oppilasta 66 KiVa-kokeilukoulusta ja 33 kontrollikoulusta. Kokeilua johti Groningen yliopiston sosiologian professori Rene Veenstra

Tutkimustulosten mukaan KiVa-kokeilukouluissa niiden oppilaiden määrä, jotka kokivat tulleensa kiusatuiksi joka kuukausi tai useammin, väheni 29 %:sta (kevät 2012) 13,5 %:iin (kevät 2013). Kiusaaminen vähentyi eniten (65 %) niiden lasten kohdalla, joita kiusattiin päivittäin. Myös kontrollikouluissa kiusaaminen vähentyi, mutta ei niin huomattavasti kuin kokeilukouluissa.

Lue lisää tutkimuksesta Groningen yliopiston sivuilta (englanniksi)