Meddelanden » KiVa Skola och seppo® börjar samarbetet

KiVa Skola och seppo® börjar samarbetet

03.04.2017

Som en del av det nya KiVa Skola-materialet har KiVa börjat samarbetet med seppo®-applikationen (www.seppo.io).

Seppo är en webbapplikation som kombinerar spelandet, lärandet i ett gemenskap och användningen av mobilteknologin i undervisningen. Seppo har en stark pedagogisk grund och den har ett fräscht sätt att utnyttja spelandet och dess fördelar. Ungefär 500 skolor, föreningar och företag har tagit seppo i bruk och seppo används i cirka 20 länder.

KiVa-skolorna får redan under våren tillgång till de första avgiftsfria seppo-spelen med uppgifter som skall lösas i elevgrupper - på hösten blir det flera spel. Seppo kommer att presenteras till KiVa-skolor i samband med webbinarierna den 4.4 (på finska) och 5.4 (på svenska) kl. 14.00. Det går även bra att se på de inspelade webbinarierna senare.

Dessutom är seppo med i KiVa-dagarna i augusti!

- Vi är mycket stolta över att få börja samarbeta med KiVa Skola. KiVas arbete är viktigt och vi tror att seppo medför ett nytt inspirerande arbetssätt till antimobbningsarbetet. Jag är nöjd om vi kan bidra med att öka respekt till andra med hjälp av spelen samt stärka barns och ungdomars självkänsla, säger seppos verkställande direktör Riku Alkio.