Tiedotteet » KiVa Koulun tsempparistipendin saajat on valittu

KiVa Koulun tsempparistipendin saajat on valittu

01.12.2017

Saimme määräaikaan mennessä 319 ehdotusta 171 koulusta tsempparistipendien saajaksi. Stipendit on lähetetty kouluihin. Osa opettajista on kertonut koulun jakavan stipendin itsenäisyysjuhliensa yhteydessä.

On upeaa nähdä miten paljon Suomessa on oppilaita, jotka omalla aktiivisella toiminnallaan luovat ja pitävät yllä positiivista ilmapiiriä koulussa, huomioivat toisia ja puuttuvat epäkohtiin!

Tsempparistipendit rahoitti Neulomo Oy Ole hyvä -kampanjallaan. Stipendejä jaettiin 65 kpl. Koulut olivat laatineet monenlaisia tapoja ehdokkaiden nimeämiseen – monessa koulussa oli osallistettu oppilaita ja henkilökuntaa laajastikin valintaprosessiin. Osa kouluista lähetti useita tsemppari-ehdotuksia. Näissä tapauksissa jouduimme rajaamaan kuitenkin valinnan korkeintaan yhteen oppilaaseen koulua kohti. Saamamme ehdotukset olivat positiivisia ja rohkaisevia osoituksia lasten ja nuorten hyväntahtoisesta ja kannustavasta toiminnasta. Luimme ehdotuksia hymyssä suin ja välillä myös liikutuksen kyynel silmässä. Valinta ei ollut helppo. Toivomme, että kaikki koulujen ehdottamat henkilöt kokevat ylpeyttä siitä, että tulivat ehdotetuiksi KiVa-tsemppariksi. Palkinnotta jääminen ei vähennä yhdenkään ehdokkaan arvoa.

Tällaisia oppilaita lähdimme hakemaan: ”Tsempparioppilas on ala- tai yläkoululainen, joka on luokassa ystävällinen, arvostaa ja rohkaisee muita tai toimii kouluyhteisössä kaikkien hyväksi. Hän voi olla myös oppilas, joka on toiminut hyvällä tavalla tukena sellaiselle oppilaalle, joka on kiusaamisen tai jonkun muun syyn takia heikommassa asemassa yhteisössä.”

Aikana, jolloin yhteiskunnassa on paljon loukkaavaa kohtelua, on ihanaa saada luettavaksemme koulujen terveiset: Miten paljon keskuudessamme on niitä lapsia ja nuoria, jotka haluavat varmistaa, että kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet hyvään ja suvaitsevaan kohteluun. Tulevaisuuden aikuisia, jotka levittävät omalla olemuksellaan ja toiminnallaan hyvää mieltä ympärilleen.