KiVa Skola® -utmaningens videovinnare medför ett leende på dina läppar!

I augusti utmanade Elastinen och Robin alla KiVa-skolors elever att delta i en kampanj mot mobbning. Utmaningen var en stor succé; till och med 468 KiVa-skolor var med och till vinnare valdes Kulosaaren yhteiskoulu i Helsingfors. Vi gratulerar! I vinnarflickornas video ” Ett leende på dina läppar” strömmar ut en enorm positivitet. Priset var artisternas besök vid deras skola. Mera om skolans svar till utmaningen hittas här.

Vi hoppas att utmaningen gav alla skolor som svarat positiv energi, fastän det endast utsågs en vinnare. Tre andra skolor belönas också med ett pris; Ahmon koulu i Siilinjärvi, Haapaniemen koulu i Viitasaari och Mäntykankaan koulu i Karleby kommer att få en videohälsning av artisterna och de får även KiVa Skola-diplomet. Hedersomnämnanden med KiVa Skola-diplomet utfärdas även till 23 skolor. KiVa Skola tackar alla elever i KiVa-skolorna för de gripande och inspirerande svaren!

De hedersomnämnda skolorna är:
Ahmon koulu, Siilinjärvi
Tuiran koulu, Uleåborg
Viherkallion koulu, Esbo
Ylikiimingin koulu, Uleåborg

Se här om du inte minns vad utmaningen handlade om.

KiVa Skola

KiVa Skola är ett åtgärdsprogram mot mobbning, som utvecklats som ett samarbete mellan ämnet psykologi vid Åbo universitet och Centrum för inlärningsforskning, med finansiering av undervisnings- och kulturministeriet (2006-2009; 2009-2010; 2010-2011). Sammanlagt har ca 2300 finländska skolor registrerat sig som användare av KiVa Skola-programmet. Detta motsvarar ca 90 % av Finlands grundskolor.

Hur registrera sig som användare av KiVa Skola-programmet?

Att registrera sig som användare av KiVa Skola-programmet är avgiftsbelagt. Den registrerade skolan får tillgång till KiVa-basmaterialpaketet och annan material och service som tillhör användningen av programmet. För mer information klicka här.

KiVa Skolas kvalitetsrekommendationer

Vi har nu utvecklat kvalitetsrekommendationer för de skolor som förverkligar KiVa Skola-programmet. Med hjälp av dem ni kan följa upp graden och kvaliteten av verkställandet av programmet i er egen skola. Du kan bekanta dig med kvalitetsrekommendationerna här.

KiVaShop Tutustu