Meddelanden » Elastinen och Robin-utmaningskampanjens tävlingstid har förlängts t.o.m. 20.10.2015!

14.09.2015

På grund av höstloven och önskemål från skolorna har Elastinen och Robin-utmaningskampanjens tävlingstid förlängts. Den nya deadlinen för att lämna in bidrag till utmaningen är tisdagen den 20 oktober. Den vinnande skolan får beskedet senast den 15 november.

14.8.2015 brakade det loss, när Elastinen och Robin utmanade alla KiVa-skolornas elever: Vad du och dina kompisar kunde göra eller har redan gjort för att ha en skola där mobbing inte godkänns?

Utmaningsvideon finns på sidan http://www.kivakoulu.fi/haaste

På sidan finns musikvideon som hänger ihop med utmaningen. Om musikvideon berättade artisterna så här:

"Kirjoitin kappaleen nuorelle itselleni. Kertosäe menee, että "ne ovat nähneet vasta kuoresi, mutta eivät tiedä mitä sisälläsi on". Se pohjaa siihen potentiaaliin, mitä meissä on, mutta jota kaikki jarruttelevat ja pidättelevät ulkoisten paineiden takia", säger Elastinen.

"Siistii olla Elan kanssa mukana tässä biisissä, koska siinä on niin hyvä viesti kaikille koulunsa nyt aloittaville ja muillekin. Kiusaaminen on pönttöjen hommaa. Olkaa vahvoja!", säger Robin.

Tyvärr finns kampanjens material endast på finska.

Tävlingen ordnas av KiVa Skola-programmet/Åbo Universitet, Rähinä Records och Universal Music.

Vi hoppas att man uppmuntrar alla elever i KiVa-skolorna att fundera på idéer om hur de skulle svara på utmaningen!